AFRN,FRN – verkon mahdollisuudet

AFRN,FRN – radiolinkki sovelluksella voit laajentaa radiopuheln yhteyden pituutta käyttäen PC tietokonetta ja radiopuhelinta voip – ääniohjauksella jolla siirrettään audio internetin ylitse muiden käyttäjien radiolinkeille ja pc – tietokoneille, vasta-asemille radiotaajuuksille.

Maakuntaverkko

Maakuntaverkko on yleinen jokaiselle Windows,Linux PC - käyttäjälle. 1.7.2018 alkaen tulee maakunnittain kanavat Suomen FinFRN - radioverkkoon. Jos haluat olla ensimmäinen, oman maakunnan verkon haltia ota yhteyttä niin saat valtuudet välittömästi.
 

PTT - kytkis ( Interfaces )

Radiopuhelimen audio siirretään tietokoneen kautta palvelimelle käyttäen fyysisen tietokoneen äänikorttia ja siihen liitettyä ptt – kytkistä joka toimii USB serial kautta tai vanhemman com – portti yhteyden kautta.

Eli tämä niin sanottu ptt-kytkis push to talk on automatisoitu käyttämään lähetyksen vastaan ottoa ja lopetusta radiopuhelimelta. PTT – kytkiksen asetuksia säädetään tietokoneelta sovelluksen kautta.

Radiolinkki tai pc – käyttäjä sovelluksen äänen säätämisen hoitaa tietokoneen oma äänikortti ja puhelimen oma äänen säätö.

Radiopuhelin radiolinkkinä muodostaa yhden solun johon muut radiopuhelin käyttäjät pystyvät ottamaan radioyhteyksiä internetin ylitse käyttäen voip – yhteyttä äänen kanssa käyttäen ctcss – digitaalista salpaa hyödyntäen.

Kuuluvuus riippuen käytettävästi radiopuhelin lähetteestä voi olla 3 – ??Km tähän vaikuttaa radiokeli ja radiolinkin sijainti,korkeus. Esimerkiksi käyttäen PMR446 – radiopuhelinta radiolinkkinä solu alue voi olla noin 3 – 6 km riippuen radiotaajuuden puhtaudesta. Jos CB/LA,RHA68 niin tällöin solu alue voit olla määrittämätön.

AFRN,FRN- radioverkko sovellukseen saa yhdistää PMR446,CB/LA ja RHA68 kuten myös luvallisia radioamatööri laitteita ( Radioluvan kanssa ).

AFRN,FRN – palvelin on jokaiselle ikää,sukupuolta ja arvoa katsomatta vapaasti käytettävissä.