AFRN,FRN – yhdyskäytävä verkon mahdollisuudet

AFRN,FRN – yhdyskäytävä radiolinkki sovelluksella voit laajentaa radiopuhelin yhteyden pituutta käyttäen PC tietokonetta ja radiopuhelinta voip – ääniohjauksella jolla siirrettään audio internetin ylitse muiden käyttäjien radiolinkeille ja pc – tietokoneille, vasta-asemille radiotaajuuksille.

Maakuntaverkko

Maakuntaverkko on yleinen jokaiselle Windows,Linux PC - käyttäjälle. 1.7.2018 alkaen tulee maakunnittain kanavat Suomen FinFRN - yhdyskäytävä radioverkkoon. Jos haluat olla ensimmäinen, oman maakunnan verkon haltia ota yhteyttä niin saat valtuudet välittömästi.
 

PTT - kytkis ( Interfaces )

Yhdyskäytävä radiopuhelimen audio siirretään tietokoneen kautta palvelimelle käyttäen fyysisen tietokoneen äänikorttia ja siihen liitettyä ptt – kytkistä joka toimii USB serial kautta tai vanhemman com – portti yhteyden kautta.

Eli tämä niin sanottu ptt-kytkis push to talk on automatisoitu käyttämään lähetyksen vastaan ottoa ja lopetusta radiopuhelimelta. PTT – kytkiksen asetuksia säädetään tietokoneelta sovelluksen kautta.

Yhdyskäytävä radiolinkki tai pc – käyttäjä sovelluksen äänen säätämisen hoitaa tietokoneen oma äänikortti ja puhelimen oma äänen säätö.

Yhdyskäytävä radiopuhelin radiolinkkinä muodostaa yhden solun johon muut yhdyskäytävän radiopuhelin käyttäjät pystyvät ottamaan radioyhteyksiä internetin ylitse käyttäen voip – yhteyttä äänen kanssa käyttäen ctcss – digitaalista salpaa hyödyntäen.

Kuuluvuus riippuen käytettävästi radiopuhelin lähetteestä voi olla 3 – ??Km tähän vaikuttaa radiokeli ja radiolinkin sijainti,korkeus. Esimerkiksi käyttäen PMR446 – radiopuhelinta yhteyskäytävä radiolinkkinä solu alue voi olla noin 3 – 6 km riippuen radiotaajuuden puhtaudesta. Jos CB/LA,RHA68 niin tällöin solu alue voit olla määrittämätön.

AFRN,FRN- yhdyskäytävä radioverkko sovellukseen saa yhdistää PMR446,CB/LA ja RHA68 kuten myös luvallisia radioamatööri laitteita ( Radioluvan kanssa ).

AFRN,FRN – yhdyskäytävä palvelin on jokaiselle ikää,sukupuolta ja arvoa katsomatta vapaasti käytettävissä.