FRNClient - Windows PC ohjeet

FRNClient - Windows PC ohjeet sisältävät sovelluksen käyttämiseen tarvittavan ohjeistuksen jotta aloittelevakin tietokoneen käyttäjä tajuaisi mahdollisesti sovelluksen käyttämisen. Ohjeita parannellaan ajan mittaan jotta saadaan selkeä ja käytännölliset ohjeet.

Jos sinulla on kehitys ideoita ohjeiden myötä olisimme kiitollisia jos vaikka kertoisit meille niistä.


Windows PC - tietokoneet lataat FRNClient sovellus ja asennat sen haluamaasi tiedostoon PC käyttöjärjestelmässä.

Sovelluksen Asennus kansio löytyy C:\Program Files (x86)\FreeRadioNetwork\FRNClient

Sovelluksen asentamisen jälkeen joudut rekisteröimään käyttäjätunnuksen,joka avautuu FRNClient sovelluksen ensimmäisellä käynnistys kerralla. Sovelluksen " ID Identification " kohdasta täytät jokaisen kohdan painaen lopuksi  " Get Password " jolloin antamaasi sähköpostiin pitäisi saapua salasana. ( Katso roskaposti kansio, jos käytät Gmail tai Outlook - sähköpostia. ) 


Pc - user / Pc - käyttäjä tai Gateway / radiolinkki kytkettynä vaatii toimivan ptt-kytkennän Croslink - ristiin kytketyt kanavat palvelimelta palvelimelle. 

FRNClient - ID rekisteröinti


Rekisteröitymisen jälkeen voit yhdistää käyttäen osoitetta fin.frn.fi ja porttia 10024 ensimmäiseksi järjestelmä ohjaa sinut ” Test ” kanavalle jossa voit kokeilla ääniasetuksia jotta mikrofoni ja ulostuleva audio on kunnossa.

Äänen testaus tapahtuu painamalla oikealta alhaalta painiketta " PTT " ja puhumalla mikkiin jolloin äänesi tallentuu kunnes vapautat painikkeen " PTT ". Jos audio asetukset ovat kunnossa, kuulet oman äänitteesi, jonka juuri teit.

Test - huoneen jälkeen kohdasta " Net / Kanava " pudotus valikosta voit valita maakuntasi.

FRNClient - audiot kuntoon


FRNClientin säädöt löytyvät käyttöliittymän ylälaidasta ja kuvakkeiden alta jos käytössäsi on radiolinkki niin asetukset löytyvät kohdasta " Ohjauksen säädöt " Jos käyttökielesi on suomi.

Valikko rivi käyttöliittymästä

FRNClient - ja asetus kuvakkeet
 

PC - käyttäjän roolissa riittänee että äänet ovat suhteessa oikein ja riittävällä tasolla että muut käyttäjät kuulee selvästi kuin painat käyttöliittymän " PTT " painiketta puhuakseni muille käyttäjille.

FRNClient - radiolinkin säädöt


FRNClient - sovellus yhdyskäytävä radiolinkkinä järjestelmässä graafisena käyttöliittymänä tapahtuu siten että " ID " kohdasta valitaan kohta " Linkki: radiokytkettynä " tämän jälkeen syötät käytettävän radiokanavan kohtaan radion asetukset " Freguency " ja kohdasta valitset käytettävän " FM,AM tai Dig " modulaation seuraavaksi kohdasta kohinasalpa valitset käytettävät kohina salpa järjestelmän, joita ovat CTCSS,DCS tai NONE jos et käytä kohina salpaa radiolinkissä.

Desription - kohtaan voit laittaa vaikka käytettävän kanavan lyhenteen ChX. Tämän jälkeen voit painaa " Hae Salasana " jos sinulla ei sitä ole entuudestaan.

ID- radiolinkki mode
 

Radion ohjaus

Radion ohjauksen säätö tapahtuu valikon " Ohjaus " kautta riippuen käytettävän PTT - kytkimen teknisestä toteuksesta.

FinFRN - radiolinkin ohjaus


Com - portin kautta tapahtuva PTT - kytkimen ohjaus kohta on tärkein jotta käyttämäsi PTT - kytkis toimisi oikein. Lisää ohjeita löydät täältä!