AFRNClient – vaihtoehtoinen ei graafinen yhdyskäytävän käyttöliittymä

AFRNClient on vaihtoehtoinen sovellus varsinaiselle FRNClientille eli ei graafinen sovellus jota ajetaan käyttäen Linux / Unix – terminaalia. Eli ei graafisia ikkunointia.

AFRNClient – edustaa Linux – käyttöjärjestelmän perusteita eli ilmaisuutta siltä osin ettei tarvita raskaita Windows PC – alustalle tehtyjä sovelluksia vaan voimme asentaa puhtaan Linux PC – jakelun ilman että asentaisimme minkäänlaista työpöytää tai halutessasi voit asentaa esimerkiksi XCFE – työpöydän joka varmasti toiminee vanhassa läppärissä tai pöytäkoneessasi jonka aiot valjastaa AFRN – radiolinkiksi.

AFRNClientin teknisiä vaatimuksia on ymmärtäminen Linux / Unix – PC käyttöjärjestelmiä ja sen hieno varaisesta terminaalia kuten myös USB / serial – porttien tuntemusta.

 

Voit ladata tästä asennus koodin joka terminaalia käyttäen asentaa kaiken tarvittavan sinun ei tarvitse kuin kytkeä tekemäsi ptt-kytkis tietokoneeseen joko COM - portin tai käyttäen USB - Serial adapteria ja konfiguroida frnconsole.cfg.unix - tiedosto

Linux 64Bit - install_FRNClientLinux.sh

Linux 32Bit - install_FRNClientLinux32Bit.sh

Latauksen jälkeen sinun on annettava terminaalia käyttäen tiedostolle

chmod +x install_FRNClientLinux.sh tai chmod +x install_FRNClientLinux32Bit.sh

Tämän jälkeen löydät tiedostosta /home/käyttäjänimi/Linux_FRNClient - kaiken tarvittavan ohjeineen.

Äänikortin asetukset

Äänikorttina voidaan käyttää niin läppärin tai pöytäkoneen omaa ääni laitetta jossa tarvittavat liitännät ulos ja sisään.

AFRN – yhdyskäytävä radiolinkki käytössä olevat komennot ja asetustiedostot

  • Kansio jossa AFRN – sijaitsee jossa on tiedosto frnconsole.cfg.unix
    Esimerkki asetustiedoston voit ladata tästä minkälainen sen pitäisi olla
  • Terminaalissa komennot ./FRNClientConsole tällä komennolla käynnistetään sovellus
  •  Jos et tiedä äänikorttisi tietoja niin komento ./FRNClientConsole audio config kertoo käyttämäsi järjestelmän ääniasetukset eli voit käyttää myös useampaa äänikorttia.

    Lisää ääniasetuksista keskustelu foorumissa

Muut asetukset

Com / Usb – portin tiedot löydät terminaalissa komennolla dmesg | grep tty tai yleensä löytynee joko /dev/ttyUSB0 tai /dev/ttyS0

Huomio! jos käytät USB – RS232 – adapteria niin joudut antamaan oikeudet ttyUSB0 – portille käyttäen komentoa sudo chmod 777 /dev/ttyUSB0 tai sudo chmod 777 /dev/ttyS0 jos fyysinen com 1 – portti. Jos ohjelmalla ilmoittaa virhettä lue keskustelu foorumistamme lisää ohjeita.

AFRNClient – radiolinkki sovellus on testattu Ubuntu / Linux Mint 18.1 ” Serena ” käyttöjärjestelmässä ja toimii taustalla käyttäen usb – serial adapteria ja äänikorttia. 

Lisää voit kysyä tämän sovelluksen toiminnoista keskustelu foorumistamme. josta löydät ohjelman käyttöön liittyviä ohjeita.

Tämä AFRN – sovellus on tehty FreePascal – ohjelmointi kieltä käyttäen ja ohjelman alku sai sivustolta UNIX/Linux FRN Gateway – joka on venäläisen radioharrastajan kehittämä.