Orange PI + Plus ja AFRNclient yhdyskäytävä

Orange PI + Plus on testattu ja asennettu minitietokoneelle. Ohjeita alla miten tämän AFRNClientin – voi asentaa kyseiselle Orange Pi – laitteistolle.

Asennus vaihe on melkein kuin FRNRaspberryssä eroa on vain se että käytämme vain asennus vaiheessa TF/SD – korttia koska kyseisessä Orange PI – laitteessa on EMMC tallennus mahdollisuus joten kopiomme ARMBIAN 5.38 stable Debian GNU/Linux 9 (stretch) 4.14.18-sunxi – imagen SD – kortille ja asennamme käyttöjärjestelmän ensimmäiseksi ja tämän jälkeen ajamme komennolla terminaalissa nand-sata-install joka asentaa kyseisen sovelluksen emmc – tallennus tilaan.

SD – kortin täytyy olla nopeampi asennuksen alussa.

Tämän jälkeen kun ensimmäisen kerran on kirjauduttu ja vaihdettu root- käyttäjätunnukselle salasana ja luotu uusi käyttäjä jonka kautta systeemiä aletaan käyttämään. 
Käytä tavallista käyttäjätunnusta ajaessasi AFRNClient – radiolinkki yhdyskäytävä sovellusta tämä tapahtuu lataamalla tiedostot Orange PI – minitietokoneelle osoitteesta http://alterfrn.ucoz.ru/load/linux_armv6/1-1-0-10 josta löydät viimeisimmän version tästä AFRNClient – sovelluksesta.

Tämän tiedoston hakeminen onnistuu terminaalin kautta,komennolla 

wget http://alterfrn.ucoz.ru/FRNClientConsole.Linux-armv6.5000r.tgz 

tämän jälkeen purat terminaalissa tämän lataamasi tiedoston tar -zxvf FRNClientConsole.Linux-armv6.5000r.tgz tämän jälkeen voit nimetä terminaalissa tämän mv FRNClientConsole.Linux-armv6.5000r FRNClient – tiedostoksi jonka on helpompi muistaa. Kuten myös muuta kansiossa oleva terminaalissa komennolla mv FRNClientConsole.Linux-armv6.5000r FRNClientConsole nimiseksi. Tietysti muista antaa oikeuksia , joten terminaalissa kirjoittaen sudo chmod +x FRNClientConsole tiedostolle jotta pystyt ajamaan sovellusta terminaalia käyttäen.

 

Kansio näkymä

Konfiguraatio asetukset löydät kansiosta FRNClient nimellä frnconsole.cfg.unix jonka, sisältö täytyy olla oikein, tästä saat ladattua esimerkin miten asetukset pitäisi olla. Konfiguraatiossa voit käyttää lataamasi frnconsole.cfg.unix tiedostoa koska uudessa päivityksessä voi olla lisäominaisuuksia joista en ala kirjoitelemaan tänne vaan ne täytyy itse opiskella.

Yhdyskäytävä ohjelman saat käynnistettyä komennolla ./FRNClientConsole.Linux-armv6.5000r ja audio tiedot saat komennolla ./FRNClientConsole.Linux-armv6.5000r audio config josta näet mitkä ovat ääniasetukset sisään ja ulos.

Voit automatisoida käynnistyksen siten että lisäät seuraavan koodin pätkän tiedostoon sudo nano /etc/rc.local terminaalia käyttäen

/usr/bin/nice –adjustment=-20 ./home/user/FRNClient/FRNClientConsole daemon

Tuo yllä oleva tekstin pätkä käy muissakin AFRN- sovelluksissa. Korvaa tuo kohta user omalla käyttäjä tunnuksella.

 

Kylmyys

Pakkasta kuvan ruutukaappauksen aikana ollut -11.7*c astetta ulkona.

Orange PI + plussan kotelossa oleva pieni tuuletin hoitaa siis laitteiston viilennyksen koko ajan.

Orange Pi + - tuulettimen saa hiljaisemmaksi ja automaattisesti käynnistymään tästä lisää keskustelu foorumissa.

Muuta huomioitavaa

Mieluiten OPI + – soveltuu sisä käyttöön mutta Raspberry PI 3 on näyttänyt kyntensä jo 2 – vuoden ajan ja tämän vuoksi sen tekninen puoli pelaa paremmin ulkotiloissa WIFI – yhteyden myötä ja voin sanoa että reittimen ja Raspberry PI 3 välissä on matkaa yli 20 metriä. Wavemon näyttelee arvoja 32/70 jatkuvalla syötöllä.

Orange PI + Wifi kantavuus voi olla heikko.

Riippuen mitä usb – audio/ääni donglea käytät niin voit löytää frnclient.log tiedostosta seuraavanlaisin varoituksen mistä ei kannata välittää.

WARNING: AUDIO: read overflowed (system too slow?)

Usb – serialin käyttö Opi-+ kanssa toiminee hyvin ja on täysin yhteensopiva.

Suomenkieliset aika ilmoitukset hours kansioon: fi.tar

Lopuksi jos osaat Linux – alkeet niin asentaminen on helpompaa ja täten voit hyödyntää koko laitteen.